vineri, 12 martie 2010

Cand trebuie mancate fructele?


Stim cu totii recomandarile privind includerea fructelor in meniul nostru zilnic pentru o viata sanatoasa. Iar uneori, pentru a scapa si de aceasta obligatie de a manca sanatos, mancam fructe la masa de pranz sau la cina pentru a atinge acest obiectiv zilnic. Din pacate, insa, fructele amestecate cu alt tip de alimente pot produce reactii adeverse nedorite.

Exista, intr-adevar foarte multe mituri referitor la momentul in care ar trebui consumate fructele. Dintre multitudinea de reguli, exista cateva cu un impact mare in cazul in care nu sunt respectate. Regula cea mai importanta este de a evita sa mancam fructe in timpul meselor sau imediat dupa. Daca doriti un desert cu fructe, ar fii recomandat sa asteptati pana mai tarziu. Enimele din fructe se descompun in intestin mai repede decat celelalte alimente. Daca fructele se consuma la cina, acestea se vor digera mai repede si vor crea gaze si disconfort, precum si o digestie dezechilibrata. Cele mai multe fructe (in afara de banane la care digestia dureaza 45 minute) se digera intr-o jumatate de ora sau chiar mai putin. Mancand fructe in timpul mesei sau dupa, celelalte alimente vor intra in fermentatie.

Ideal, fructele trebuie consumate pe stomacul gol, digerandu-se usor si asigurand organismului primirea tuturor substantelor nutritive pe care ele le contin. Se mai sugereaza consumul fructelor dimineata pentru a stabiliza energia naturala a corpului si a echilibra starea de foame. Dupa consumul fructelor, se lasa sa treaca cel putin o jumatate de ora inainte de a consuma alte alimente.

Modul corect de a manca fructe

Fructele ajuta la detoxifierea organismului si reprezinta o sursa de zaharuri naturale pentru organism. A manca corect fructe este extrem de benefic pentru corpul nostru. Iata cateva sfaturi pentru a manca fructe in modul cel mai benefic pentru organism:

- consumul de fructe pe stomacul gol la orice ora din zi
- dupa consumul fructelor lasati un decalaj de timp de 30 de minute inainte de a manca alte produse
- daca ati mancat deja o masa, atunci lasati aproximativ 3 ore inainte de a manca fructe astfel incat sa fiti asigurat ca toata masa anterioara a fost digerata
- incercati sa mancati fructe mai ales inainte de pranz. Acest lucru ajuta la cresterea zaharului din sange ajutand corpul sa capete energie dupa repausul de dupa noapte.
- nu mancati fructe cu alte produse alimentare, ci mai degraba simplu, goale
- nu mancati fructe ca desert dupa masa
- bananele si avocado sunt fructe grele, satioase. Incercati sa le mancati mai degraba dupa-amiaza sau dupa masa de pranz cand sistemul digestiv este mai pregatit pentru ele.
- incercati sa manacati doar fructe ecologice daca este posibil
- evitati fructele conservate, congelate si prelucrate. Acestea contin catitati mari de zahar, coloranti si alti aditivi chimici nedoriti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu