sâmbătă, 27 februarie 2010

Cumpara haine pentru copil inainte de nastere


Cumpararea de îmbrăcăminte pentru copii poate fi dificila, in special pentru mamele care nasc prima data. Există atât de multe modele pentru copii incat alegerea este foarte grea. Exista o multitudine de stiluri, culori si desene. Pare usor sa cumperi dinainte atata timp cat stii sexul copilului, dar problema apare in alegerea marimii corecte.

Miki-Mini va sfatuieste cum sa faceti cumparaturi cu succes pentru bebelusul pe care il asteptati nerabdatori.

1) Cate haine?

Cumpararea de îmbrăcăminte pentru copii poate fi o experienţă care sa va faca sa intrati in panica. Vazand multitudinea de modele, va veti simti ca si cum, oricat de mult ati cumpara, nu aveti suficiente hainute potrivite pentru a va imbraca bebelusul.
Orice viitoare mama alearga prin toate magazinele de haine pentru copii si mobilier pentru camera copiilor pentru a alege diverse articole si are impresia ca nevoile nu se vor sfarsi niciodata.

Uneori, vei cumpara haine pentru copii mai multe decat este cazul, iar bebelusul care creste foarte repede mai ales in primele luni de viata, va apuca sa le poarte doar o data sau de doua ori. Sfatul nostru este sa incercati sa achizitionati putine costume intregi, cu toate ca acestea sunt necesare oferind confort si usurinta la imbracare pentru cei foarte mici. Alegeti costumase din 2-3 piese separate si evitati sa luati foarte multi pantalonasi cu botosei incorporati.

Stim ca orice mama isi doreste cele mai simpatice modele pentru dragalasul ei. Si daca nu va puteti abtine in a cumpara imbracaminte pentru copii, alegeti marimi diferite. In acest fel, veti avea si pentru 3-6 luni, etc.
Multe mame se bazeaza ca vor primi cadou la nastere foarte multa îmbrăcăminte pentru sugari, dar adevarul este că nu toată lumea are acelaşi gust, stil sau prefera aceleasi culori.

Totodata, e bine sa avem suficiente haine deoarece ne vom trezi in situatia in care vom spala si tot spala incontinuu numeroase body-uri, costume intregi confortabile, pijamale, pantaloni de bumbac, puloverase calduroase si jachete in functie de sezon.

Nu uita sa ai in minte mereu sezonul in care se va naste copilasul pentru a cumpara articole vestimentare pentru anotimpul potrivit. Pentru primul tau copil ti se va parea mai incitant sa cumperi haine si sa petreci timpul prin magazine mai mult decat pentru tine. Si apoi, pentru primul lot de haine cumparat de tine vei gasi cu siguranta un viitor bebelus caruia sa I le donezi si care sa le poarte.

2) La ce pret?

Si pretul variaza considerabil, paleta de hainute pentru nou-nascut variind de la foarte ieftine, pana la cele de designer extrem de scumpe.

Bugetul tau este singurul care iti poate dicta cantitatea de imbracaminte pe care o poti cumpara. Oricate sfaturi vei primi, febra cumparaturilor si pregatirilor nu iarta nici o mama.


3) Ce marime?

Dimensiunile la îmbrăcămintea pentru copii variază de la producător la producător. Astfel, mărimile de nou-născuţi, în general, încep de la 0, potrivite in principal pentru copiii care se nasc prematur pentru ca sunt de fapt destul de mic, cu excepţia cazului în care aveţi un copil mai mic decât media. Aceasta dimensiune s-ar putea potrivi doar o luna sau doua. Cel mai bun sfat este de a cumpara cateva hainute de dimensiune 0 şi restul de marimi un pic mai mari. Verificaţi etichetele pe care este precizata greutatea şi înălţimea înainte de a cumpăra (greutate medie de naştere este de 3.5 kg si inaltime de aprox. 50 cm).

Ce fel de haine?

• haine cu gât larg care sa fie usor de imbracat pe capul copilului si cu închidere uşoara;
• sistemele de închidere care vă permit să schimbati un scutec fără sa fie necesar sa dezbracati total bebelusul;
• fixarea cu capse este mult mai usoara, mai sigura şi mai rapidă decât cu nasturi;
• nu cusături brute sau materiale care sa nu ofere naturalete. Bumbacul este cel mai bun material pentru spalat si calcat.
• verifica daca nasturii sunt cusuti bine (bebelusul baga tot in gurita si s-ar putea ineca)
• evita panglici si snururi cu care bebeluşii s-ar putea sufoca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu