duminică, 7 februarie 2010

Umiditatea aerului – viata sanatoasa


Nivelul de umiditate in spatiul in care locuim este foarte important. Nivelul exagerat duce la condens si la mucegai, dar si aerul uscat ii poate imbolnavi pe toti membri familiei prin rezistenta scazuta la infectii, dureri in gat etc.

Nivelul optim de umiditate trebuie sa fie undeva intre 50-60-70% , sub 50% aerul este uscat provocand iritatii ale cailor respiratorii.

Exista pe piata aparate care realizeaza tocmai aceasta necesitate de aer “curat”, mai ales pentru proprietarii de bloc care sufera de caldura excesiva. Orice aer uscat emanat de calorifere care depaseste 23-24 de grade este bolnavicios.

Umidificatorul s-a dovedit un binefacator pentru copiii care sufera de laringita, mai ales ca aburii pe care ii emana sunt sterilizati inainte de a fi emanati in aer. Acest aparat vindeca si bolnavii care necesita sedinte de aerosoli.

Umidificatoarele sunt usor de folosit si de montat, iar capacitatea lor de functionare, in medie la 3 litri de apa, este de 12 ore.

Apa are un rol primordial in viata noastra. Insa ceea ce trebuie scos in evidenta este faptul ca aerul pe care il respiram trebuie sa contina si el apa. Pentru a ne asigura starea de bine in locuinta noastra ar trebui sa acordam mai mare atentie umiditatii relative din camere, deoarece aceasta poate avea efecte secundare dintre cele mai periculoase.

Care este parerea voastra?

Pe perioada iernii vom evita raceala si va creste sistemul nostru imunitar daca vom folosi umidificator?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu